Orígens del dojo Shin-Do

Novembre de 1986, Vic. Gràcies a Josep Soler Badia vaig conèixer a Soke Hirotsugu Miki, president i fundador de la NIPON ROCKY RYU KARATE-DO ASSOCIATION, no vaig trigar a treballar aquest estil que, gràcies als seus coneixements de medicina, donava sentit a molts moviments que fins llavors es feien d’una manera mecànica i sense gaires explicacions.

Primer vaig entrenar a la localitat de Roda de Ter, era l’any 1986. Entrenaments que es van anar convertint en consecutius any rera any, en diferents localitats de la comarca d’Osona (Roda de Ter, Vic, Taradell, Torelló i Tona), arribant a consolidar l’associacio Rocky Ryu Catalunya l’any 1997.

Oficialment, l’associació va obrir el primer lloc d’entrenement a Vic, el 9 de setembre del 2001, amb el nom de Shin-do Rocky Ryu Catalunya.
Shin (cor) i do (camí) fou un nom atorgat per Soke Hirotsugu Miki, qui sempre deia que la part més important del karate es el cor, doncs “una persona que no té cor no pot fer karate”.

Crec que el principal atractiu d’aquest estil és que tots els moviments estan fets i contrastats des d’una base mèdica i biomecànicament correcta. Soke Hirotsugu Miki estava llicenciat en quiropràctica per la universitat de Chicago, i comptava amb importants coneixements de medicina forense, tot un conjunt que va fer que l’any 1989, i després de 15 anys de presentar el seu treball a la federació japonesa (JFK -Japan Karate Federation-), aquesta li reconegues l’estil i passés a pertànyer a la IRRKA (International Rocky Ryu Karate-do Association).

Penso que a tots aquells que vàrem conèxer a Soke Hirotsugu Miki, ens queda la voluntat i la responsabilitat de fer realitat la seva gran il·lusió: realitzar aquest gran i nou estil de karate-do.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.